lördag 14 september 2013

Det är skillnad på penna och pennaNär jag broderar på mörktylle använder jag mig av en vit"bläck"penna. Jag har testat några stycken, här är det jag har kommit fram till.

Man kan behöva "starta" dom genom att skriva lite på ett papper, det är inte lika bra friktion på tyg och därför flödar inte bläcket lika bra. Ibland kan man behöva göra det under tiden man fyller i.

Pilot - 07 White, min favorit. Den är lätt att rita med, det blir bra linjer och den försvinner också bra från tyget. Den torkar inte heller efter att ha legat i några månader.

Gelly Roll - 08, gillar jag inte alls, det går inte att rita på det klädet som jag broderar på.

Den tredje pennan vet jag inte vad den heter för namnet är helt borta och bläcket är nästan slut, det tyckte jag också om. Men har inte kunnat hitta igen.

Jag rekommenderar inte att du ritar upp en hel kudde med bläckpenna för färgen försvinner ganska fort. Men den är jätte bra för att rita guidelinjer och om man bygger upp ett mönster samtidigt som man broderar. 

4 kommentarer:

 1. Intressant.
  Var har du hittar pennorna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar handla på Akademibokhandeln, men dom finns säkert hos fler papper och bokhandlare. =)

   Radera
 2. Du ska veta vad jag har slitit med dåliga pennor som suddar ut sig... Tack, nu ska jag testa Pilot som du rekommenderar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inser att min styrka inte ligger i att kolla om jag har kommentarer som väntar för godkännande.

   Jag hoppas att du också är nöjd med pennan, jakten fortsätter efter det ultimata pennan, den kan ju finnas i en pappersbutik nära mig eller dig. =)

   Radera