tisdag 6 augusti 2013

Tillbaka från semestern

Jag har varit på en semesterresa, jag och min man for iväg till Åre några dagar. Tre dagar blev det, och vi hann se ganska mycket men vi hann också bara ta det lugnt och äta god mat.


Ett av besöken var Fröågruva som ligger cirka en mil från Åre, man åker mot Årebjörnen och lite vidare. Där ligger Fråögruva en liten guldklimp i fjällvärlden. Det är en gruva där man bröt koppar i olika perioder mellan 1744 och 1919. Det som är häftigt är att man har byggt upp det stora drivhjulet, stånggången och några av pumparna som pumpade upp vatten ur gruvan och det är igång hela sommaren så man kan titta på det. Det är två visningar varje dag, har ni möjlighet ta en tur förbi. Och god mat har dom också på restaurangen.


Därefter tog vi en tur upp på Åreskutan. Första biten tog vi Kabinbanan och därefter är det att gå 1,2 km så är man uppe på toppen och har hela fjällvärden runt sig. Det var helt fantastiskt.


Som garnälskare kan man inte vara till Åre utan att besöka KAKI, en härlig garnbutik. Och visst hamnade det garner i min korg som fick följa med med. Två sorter, Ekologisk bomull av färgväxande bomull och en supermjukt merinogarn från Abuelite.

6 kommentarer:

 1. Får fjällvärldsabstinens när jag ser fotot! Ajans!Hanna-K mera garn i gömmorna!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det vackert!

   Det är tur att garn är isolerande, då kan man dra ner på värmen och det blir pengar det mer, mer pengar till garn. =)

   Radera
 2. Här kommer ännu en "avundsjukkommentar" från en slöjdkompis i Visa mig!, Maria Fredriksson. Jag bodde i Åre under 10 år c:a och sommaren -94 var Bergstugans servering klar. Det var jag och en kompis som hade servering första sommaren. Mest fika men vi hade mat på beställning. Det var en otroligt varm sommar, så jag var uppe väldigt tidigt på morgnarna för att hinna baka bullar innan degen smälte bort... Kul vad det i alla fall! Roligt att du hittade dig, det är ju en så vacker plats. Spännande med historien runt Fröå gruva, jag kan verkligen rekommendera en visning där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter härligt, Fröå var verkligen en hit. När vi gick därifrån sa vi båda att om resten av vår Årevistelse regnar bort gör det inget för Fröå gjorde resa värd. Hoppas att många hittar dit.

   Radera
 3. Hej.
  Jag har skickat ett meil till dig. Vill gärna veta om det kommit fram.
  Hälsningar Monika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Monika, jag kan inte hitta ditt mejl, men eftersom jag har flera adresser, undrar jag vilken adress du har skrivit till. Du har fått min nyfikenhet att vakna till liv. =)

   Radera