onsdag 5 februari 2014

Redo för morgondagen


Ikväll har jag förberett vävstolen för imorgon, nu är den redo för pådragning av kormattan till Aspås kyrka. Jag har jobbat med kormattan sedan i höstas och det känns härligt att få börja med den stora väven.

Jag ska dra på själv, som jag brukar. Men eftersom det är en så kraftig varp, linnemattvarp 8/5, så använder jag inte vikter. Utan jag har varpen slak, drar på ett varv. Sedan ställer jag mig vid bröstbommen och tar ungefär 10 centimeter varp och drar kraftigt. Så fortsätter jag till varpen är slut. Det funkar väldigt bra, men det tar lite tid.

7 kommentarer:

 1. carolina malmquist6 februari 2014 09:44

  Hej Hanna-Kristine!

  Jag har en förfrågan ang. ditt/ert ullgarn. Jag fick i julklapp en härva garn som jag har börjat sticka en väst på, med vetskapen om att det allra troligast inte kommer räcka. Det är färgat i lite lila, lite blått. Är det möjligt att köpa mer garn? Det måste inte vara exakt samma färgning, såklart, men lite liknande åtminstone. Vore kul att färdigställa med ert garn!

  Jag är i Östersunds titt som tätt om det inte går att beställa :)
  Snöiga hälsningar från Dalarna,
  Carolina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Vad kul att höra, jag har garnet på vinden jag ska kolla vad jag har, så lägger jag upp bilder här på bloggen.

   Hälsningar
   Hanna

   Radera
  2. Hej!

   Låter utmärkt :)

   Mvh
   Carolina

   Radera
 2. Det ska bli spännande att se hur kormattan blir. Har ett lite extra gott öga till kyrkliga textilier.

  Sedan måste jag säga att jag uppskattar alla dina vävtips. De gör livet så mycket enklare för en nybörjare som jag. Har aldrig hört att man kan dra på med slak varp på det viset, det ska jag hålla i minnet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad glad jag blir, jag har fler vävtips som väntar på att skrivas. Jag ska börja väva nu i helgen, först är det framknytningen som alltid tar tid i dom här fallen med ett garn som inte vill knytas.

   Radera
 3. Din man kan ju hjälpa dra på..om man frågar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, han brukar hjälpa till när jag drar på mattvarp och andra långa varpar, nu var han inte hemma. Sen är jag så van att dra på själv så jag tänker inte på att fråga honom. =)

   Radera