söndag 23 februari 2014

Kokoskrabbor och frans


Jag har tagit helg, den blir inte lång men så är det ibland. Jag har vävt eller rättare sagt varit i en vävstol hela helgen och när jag inte varit det har jag umgåtts med min make.


Det går bra med plädarna, nu är jag äntligen igång med vävningen och första fransraden är klar. Bara att gör fransen tar cirka 30 minuter, men snyggt blir det. 


Nu kanske ni undrar över Kokoskrabborna, "har hon skaffat en Kokoskrabba som husdjur, är inte dom stora med kraftiga klor?". Jo, en Kokoskrabba kan vara en meter bred och väga fyra kilo, dom heter Kokoskrabba för att dom älskar kokos och kan ta sig in i en kokosnöt. Men nej jag har inte skaffat mig en som husdjur, utan Netflix och där kan man titta på BBCs naturdokumentärer, bland annat "Söderhavet".


Nu ser jag fram emot att äta paj till middag och ligga i soffan och bara ta det lugnt och titta på naturfilm, ett underbart slut på helgen.  

5 kommentarer:

 1. Så du gör alltså fransarna direkt i vävstolen, inte efteråt. Hur bär man sig åt då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte särkilt svår, det tar lite tid men man får frans på båda sidorna samtidigt. Jag ska se till att fota nästa fransraden så kan jag visa hur jag gör.

   Radera
  2. Det får du gärna göra. Det är så roligt att få lära sig nytt! :-)

   Radera
 2. 30 minuter att göra frans! Du var mig en snabb en... Tycker att det är ett himla pill.
  Men fint blir det!
  /Sanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns i händerna, alla små muskler som inte är vana att jobba. =)

   Radera