onsdag 29 maj 2013

Jag tror att jag har ett skyttelberoende


Jag älskar vävskyttlar. Det är svårt att gå på loppis för jag hittar nästan alltid en skyttel som får följa med hem.

Det här är några av dom jag har. Plastskyttlar, den vita var min mormors den röda är från loppis, helt ok att väva med, roligt med färg. Sedan en Bertil Björk skyttel från Sätergläntan, sammetsmjuk helt underbar. En gammal loppis skyttel, det är viktigt på balansen och det kan vara svårt att veta innan man har provvävt, för 15 kronor kan man ta risken. En stor mattskyttel, bra för grova garner. Damastskyttlar, både nya och gamla, den gamla har inborrade blyvikter och ligger härligt i handen, behöver dock träffa ett slippapper. Dubbelskyttlar, med fjädrande ten, varför har dom slutat sälja såna, nu sitter tenen fast på ena sidan, besvärligt när man ska byta spole. Tur att jag har några med fjädrande ten. Miniskyttlar, så gulliga, bra vid bandvävning och när det ska plockas in små motiv, har fler än man kan behöva under en hel livstid.

Det här är som sagt var en samling som utökas så det här blir nog inte första och sista inlägget om skyttlar. Jag hoppas på att hitta några guldkorn som jag måste visa upp.

2 kommentarer:

 1. Hej Hanna,

  man kan har en värre beroende-problem ! Jättefina skyttlar och jag erkänna att jag har samma problem. Hur skulle det vara med en terapigrupp för såna som oss på nästa vävmässa ?
  Nu bör du letar efter en skyttel i plåt...

  Lycka till !!!

  Marianne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle gilla en terapigrupp, det skulle vara härligt att prata igenom våra "problem". Eller hur vi kan fördjupa vårt beroende. =)

   Plåtskyttel, det blir till att gå på jakt.

   Radera