måndag 22 april 2013

Stickning på Madeira

När man är på Madeira "ska" man gå levadavandring. Levador är vattenkanaler som leder färskvatten från bergen ner till kusten, bredvid levadorna är det en gångstig. Ursprungligen för att dom som jobbade med att rensa levadorna skulle kunna ta sig fram, nu är används dom lika mycket eller mera av turister.



Under en av våra vandringar var det två kvinnor som satt och stickade på olika ställen. Dom stickade traditionella sockar och mössor, på mycket grova stickor. En sak jag tyckte var intressant var sättet dom höll garnet genom att ha det lagt runt halsen.



Så här efteråt kan jag ångra att jag inte köpte ett par sockar, men just då var tanken på att bära runt dessa hela dagen jobbig. Sockorna dom hade till salu var mycket grova, i naturfärger och med muscher på skaften.

7 kommentarer:

  1. Så spännande att se nytt, kom du på varför de har garnet runt halsen..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyvärr inte, engelskan var inte så bra bland stickerskorna.

      Om det är någon som vet, berätta gärna.

      Radera
  2. Anna Cronquist7 mars 2014 kl. 13:10

    Hejsan Hanna-Kristine. Jag har ett par knähöga sockar som min mamma köpte för säker 10 år sedan. Jag vill ha tag på fler sådana då många frågar var jag köpt dem. Minns du i vilken by eller del av Madeira du var på när du träffade på dessa kvinnor? Tacksam för svar. Med vänliga hälsningar Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anna

      Det var när vi var på en utflykt på östra delen av Madeira, dom satt vid en Levada som vi gick. Borde ha varit i närheten av Santana. Hoppas att du hittar dom nästa gång du är på Madeira.

      /Hanna

      Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  4. Tack så mycket för informationen. Skulle vilja hitta en återförsäljare utan att åka till Madeira men det har varit svårt. Mvh Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kan jag tänka mig, men en tur till Madeira är aldrig fel. =)

      Radera