måndag 29 april 2013

Första applikationen


Broderiet med väskan till Myssjödräkten växer sakta fram. Jag hade hoppas att ha kommit längre under Madeiraresan men den det var så dåligt ljus på rummet så det gick inte så bra. Mitt på dagen var det inga problem men då gjorde jag annat, det var på kvällarna jag ville brodera.

Nu är jag igång igen i alla fall, det ska bli mitt lunchbroderi här fram över. När jag broderar har jag ett fotografi som utgångspunkt, tyvärr inte av originalet. Jag skulle vilja se originalet, jag vet dock inte om den finns bevarad, kanske något att forska i.

Symaskinen i arbetsrummet har också blivit framstädad, mitt arbetsbord blir lätt en uppsamlingsplats för både det ena och det andra. Jag har också ställt upp allt inför ihopsömnaden av mattrasorna, målet är att det ska bli så ergonomiskt som det bara går.

4 kommentarer:

 1. Vad kul! Fortsätt att blogga om det där. I sommar ska jag brodera väskan till Mattmar-dräkten och behöver alla tänkbara tips.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du visar din väska på din blogg.

   Med "min" väska går framåt och det kommer att gå att följa hela resan här på bloggen. Jag har inte med några svordomar från när jag skulle föra över mönstret till klädet och det är nog lika bra.

   Hoppas att du får några användbara tips som du kan använda. =)

   Radera
 2. Lycka till med broderiet. Det skall bli spännande att få se väskan när den blir klar. Det är kul om fler unga vill sy sin egen folkdräkt igen. Jag sydde min på 70-talet innan jag började väva själv, sen vävde jag åt andra. Ha en trevlig Valborg //MalinSj

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig. Jag försöker att använda min så ofta som jag kan. Jag har en folklig modedräkt, en klänning från Östersund, 1840-tal.

   Jag vet inte hur trenden ser ut nu med unga och folkdräkter, med tanke på hur svårt det är att få tag på material förstår jag att visa känner att det blir ett jätte projekt.

   Radera