fredag 19 oktober 2012

Städning och ryafunderingar


Idag kommer svärmor på helgbesök, så det har blivit lite städning inför det. Och mitt arbetsrum behövde verkligen städas, nu ser det bara ut som en mindre garnbutik har exploderat där inne.

När jag städar funderar jag, jag har påbörjat ett ryaprojekt och det är ganska mycket funderande nu när jag ska köra igång i vävstolen. Jag har skrivit ut bilder på ryorna så jag kan ha med dom och plocka fram och titta.

Första gången som jag kom i kontakt med folkliga ryor var på Julita, Nordiska museets magasin. Där låg det stora ryor i lådor som vi fick gå runt att dra ut och kolla i. Det är så synd att jag inte hade en digitalkamera då, några bilder har jag men inte alls så många som jag skulle vilja.

Nu kommer jag att börja i det lilla formatet sedan får vi se om det kommer att växa.

2 kommentarer:

  1. Vår hemslöjdskonsulent Mats Pallin tog MASSOR med bilder när vi var där för några år sen. Har dom på en CD. Är det speciellt Ryor du är intresserad av så kan jag kolla igenom den.

    SvaraRadera
  2. Oh, det är särskilt ryor som jag är intresserad av. Skulle vara jättesnällt om du kunde titta igenom och se om det är några som har fastnat på bild. =)

    SvaraRadera