onsdag 10 oktober 2012

Men nån motta får det vara


Nu har jag tänkt på en tråd en hel natt. Jag ska brodera ett stycke, tyllträdning och jag hittar inte den tråden jag vill använda. Det känns hela tiden som jag har det på tungan vad den heter och vart jag kan hitta den. Det är otroligt irriterande. Jag har till och med drömt om trådar inatt, om jag kom på det då så har jag glömt det nu.

Det är i alla fall ett lagom tjockt, lätt tvinnat, 3 eller 4-trådigt merceriserat bomullsgarn jag vill ha. Igår kväll letade jag fram en av dom mindre lästa böckerna i mitt textilbibliotek, så lite läst att den inte var med dom andra böckerna. En bok om tyllträda spetsar från Skåne, där står det om tråd:

"Broderigarnet var nästan "man tager vad man haver": tunt bomullsgarn 1-2 trådar vävgarn?), DMC-garn, blanka trådar i silke och kontsmaterial osv."

Idag ska jag gå till garnaffären och titta, kanske hittar jag där det jag letar efter.

Det är min mamma på bilden begrav under gonkarna som hon sytt, så har det känts inatt fast jag har varit begrav under garn. Jag gillar särskilt modsgonken, den fanns som mönster i Bildjournalen, har hon berättat.

2 kommentarer:

  1. Jag ska försöka att hitta en affär med bättre utbud än i Östersund imorgon och jag hoppas att dom har det jag söker där.

    Pärlgarn brukar bara vara två trådar som är ihoptvinnade, garnet jag söker har tre eller fyra. Men jag ska kolla in dom finare pärlgarnerna och se om det skulle funka.

    Tack för tipset.

    SvaraRadera