måndag 7 maj 2012

Många snören blir det


Jag tycker om min Öxabäck, den har alla fördelar som en vanlig Öxabäck. Utom en. Trampuppknytningen. I en vanlig Öxabäck så knyts tramporna upp genom snören som fäst på ringar under lattorna, dessa snören har också ringar som hänger ner och som man sedan fäster på metallpinnar som sitter på tramporna. Det är helt otroligt smidigt och underbart. Så är det då inte på en Öxabäcks lilla, där är det vinkelsprintar som gäller. När dom väl är på plats är det inga problem det är vägen dit som kan kännas lite lång.

Som igår kväll, 8 x 8 snören det är 64 stycken, i en position som en sjukgymnast aldrig skulle godkänna.

Blev det bra då, väven? Jag har bara vävt 10 cm förvävning än och än ser det bra ut, ska spola riktiga inslaget ikväll sedan får vi se.

5 kommentarer:

 1. Jag har också en lilla, men har köpt till ringarna och pinnarna till tramporna så trampuppknytningen fungerar som på en större Öxabäxl. Sååå värt det!

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset, det ska jag också ta och göra. Jag har aldrig förstått varför det inte är standard på lilla också?!

  SvaraRadera
 3. En annan variant är att göra uppknytningen "uppochned": alltså, sätt fast permanenta (långa) snören i tramporna, använd sprintar ovanpå lattorna. Om inte annat är det lättare att justera uppifrån...

  SvaraRadera
 4. En annan möjlighet är att göra det "uppochner": sätt permanenta (långa) snören i tramporna, använd sprintar ovanpå lattorna. Om inte annat är det lättare att justera uppifrån.

  SvaraRadera
 5. Det var som du säger en annan variant, jag får ta och prova. Tack för tipset. =)

  SvaraRadera