söndag 14 november 2010

Varpning på mitt sätt

Jag och min sambo bor inte trångt men det finns inte hur mycket förvarningsplats som helst så därför har jag fått sålla bland mina vävredskap.

Så här ser det ut när jag varpar. Jag är högerhänt men håller trådarna i vänster hand när jag varpar, det blir jämnast så.Jag har en bordsvarpa, om jag varpar långa varpar 10 meter+ brukar jag har den stående på ett bord annars på golvet.
En pall som har en bekväm höjd att sitta på, två stolar som jag kan använda som avlastningsbord, men som har sin viktigaste uppgift att fungera som "spollställ".

Som garnledare använder jag mig av "Tex-solv" bomsnöre 1/20, och rullarna får stå i samma spolställ som jag använder när jag spolarspolar, men det brukar att bara ha dom stående på golvet också, om det bara ska vara en rand i just den färgen.

Mer än så behövs det inte, varpan går att fälla ihop, stolarna får återta sina platser och bomsnöret är bara att linda ihop tills nästa gång.

3 kommentarer:

  1. Det är ju faktiskt så att vi som hantverkare behöver att extra litet hus för alla våra tillbehör. Det går ju heller inte hålla sig till ett hantverk.. Spännande att se vad du tänker väva..

    SvaraRadera
  2. Jo så är det, jag drömmer att bygga om garaget till ateljé.

    SvaraRadera
  3. Klurigt! Jag har ett rum som vävkammare, men det där med varpan tar en förfärlig plats. Själv löste jag det med en vävram på väggen (jag har skrivit om det på min blogg).

    SvaraRadera