lördag 23 oktober 2010

VÄV Nätverksbyggande

Idag har jag varit på en hel dag med "VÄV Nätverksbyggande" för handvävare som vill vara med att utveckla handvävning i Jämtlandslän och det vill jag ju självklart. Dagen var anordnad av Hemslöjdskonsulenterna och Riksföreningen för handvävning, ett mycket bra initiativ.

På förmiddagen pratade Elsy och Siv från "Trådräknarna i Nordalshärad", som har i nuläget inventerat cirka 700 vävar och med inspiration av några av dessa tagit fram nya vävar och gett ut en bok. Dom jobbar med en ny bok nu som kommer att ges ut till "VÄV" i Borås 2011.

Kudden som Siv visar på bilden är en bearbetning av en filt, dom lärde oss att mönstret heter "Vigselkors" och det är fyra kors som sitter ihop.


Efter lunch så pratade första Ingela Fredell, Hemslöjdskonsulent, om olika idéer om hur vi kan gå vidare i Jämtland. Efter det presenterade Katarina Widegren sin nya Folkdräkt 2.0, som hon var med att tävlade med i STFs tävling i våras. Det var spännande att få höra om hennes resa från idé till färdig dräkt, tanken är att man i framtiden ska kunna köpa mönster och material och sy sin egen dräkt.

Nästa vävträff är en kurs i analys den 26-27 februari 2011 och då kommer vi att börja att analysera vävar och prata mer konkret.

Om du också vill vara med kontakta Ingela Fredell.

2 kommentarer:

  1. Hej! Pratade med Elsy och då sa hon att de skulle till Östersund i helgen. Visst är de duktiga och jag väntar på nästa bok.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  2. Dom är verkligen jätte duktiga, vilket jobb dom har gjort och gör. Kul att få höra dom prata om allt och se hur engagerade dom är.

    SvaraRadera