söndag 15 juni 2014

Next Level Craft


Nu har jag levlat i slöjd. I helgen har det varit invigning av utställningen av "Next Level Craft", på Västerbottens länsmuseum i Umeå. Det var spännande att äntligen få se tygerna jag har vävt uppsydda till klänningar, eller klänningar det finns två men bara en blev utställd den här gången. Utställningen är en vandringsutställning så den kanske kommer att visas på en annan plats.

Vi var en bil med sju personer, 5 slöjdare,1 hemslöjdskonsulent och en journalist som fredagsmorgon begav sig från Östersund till Umeå.


I utställningen ändras ljuset det går från dag till natt. Första bilden är från dagen. "Min" är den lila klänningen. Dockan till vänster har benvärmare som Lena har stickat. På podiet till höger ligger tre kepsar som är broderade av Ann-Christin.


På "eftermiddagen" blev ljuset ett helt annat, och föremålen ändrades också.


Mest hände det på "natten", då det blev en färg av håret lysande.


Förutom mig, Lena och Ann-Christin var också Katarina med på resan hon hade med två sagoväsen, hur fina som helst, så här såg dom ut på natten.


Och Ove så har gjort massor med fåglar och fjädrar till utställningen.


Det är inte alla utställningar som har en egen musikvideo men det har "Next Level Craft".

2 kommentarer:

  1. Så spännande! Om jag har fattat rätt så finns utställningen kvar när det är dags för vävmässan. Det blir mycket att försöka hinna med under ett par dagar i Umeå.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Utställningen står till den 21 september, det är vävmässehelgen. Den kommer sen att turnera runt Norrland. Det är en helt underbar härlig utställning, väl värt en tur.

      Radera