tisdag 30 mars 2010

Stärkelse!!!


En del av mig känner att man nått höjden av töntighet när man är lycklig över att ha hittat "tub"stärkelse. Tidigare när jag bodde i den södra del av Sverige så visste jag precis var jag skulle köpa den. Så flyttade jag tillbaka till Nedre Norrland och ingen "tub"stärkelse i sikte. Och idag så låg den bara där på hyllan och ropade till mig. När jag skulle betala frågade tjejen i kassan "vad är det här får något?".

Vad vill jag då säga men detta långa reklaminlägget, att jag gillar stärkelse på tub, men jag använder också egen kokad stärkelse på potatismjöl eller trälim. Det beror på vad man ska göra med det stärkta.

Ett inlägg om hur man stärker något i en tredimensionellt hittar du här.

2 kommentarer:

 1. Å vad bra att höra att man kan göra egen stärkelse! När kan man göra egen och när bör man köpa? Ska det då vara tub eller spray? Jag har sytt en underkjol till min brudklänning (en knälång väldigt vid modell) men det blev inte riktigt så mycket volym som jag hade hoppats. Det finns mer tyg men den börjar bli väldigt tung så jag funderar på andra lösningar. Den är sydd av en vacker gammal spetsgardin (låter ju helt knäppt, men så är det, bomull tror jag). Tror du stärkelse kan funka och i så fall vilken typ?

  SvaraRadera
 2. Hej! Alla som funderar på stärkelser.

  Det kommer en stärkelseskola, innan den är klar hör av gärna av dig om du har några funderingar, genom att kommentera eller att mejla mig: hanna@editochingrid.se

  MVH
  Hanna-Kristine

  SvaraRadera