torsdag 17 november 2011

Ram till att göra "Bollkuddar"

Det har är en beskrivning för hur man gör en ram till att "knyta" "bollkuddar", beskrivning på hur man gör själva "bollkudden" kommer senare. Eller om du är förbi Östersund nästa torsdag 24/11 är du välkommen till "Visa mig" där det kommer att vara kurs i "bollkuddar".

Det du behöver till att göra en ram är:En spännram, det är inner måttet som bestämmer den färdiga storleken av "bollkudden". Välj en ram med jämnt mått mellan 24 och 30 cm är en bra storlek. Dom flesta ramar är kvadratiska.
En gummiklubba
En hammare
Spik
ev. lim
linjal och pennaBörja med att slå ihop ramen, limma eventuellt om det känns som ramen inte kommer att sitta ihop.Mätt in från den inre kanten 1,5 cm, det är på det avståndet spikarna skall sitta, det räcker om du gör det på två ställen. På så sätt har du två riktmärken att lägga linjalen efter.

Lägg linjalen efter riktmärkena, nu ska du märka ut var spikarna ska sitta. Börja med första märket cirka 1 cm in från inre hörnet, resten av märkena sätter du med 2 cm mellanrum. Om du har valt en ram med jämnt mått borde det gå jämnt ut så du har 1 cm mellan sista märket och inre hörnet.Nu är det bara att sätta en spik i varje märke, spiken behöver vara ungefär 2 cm hög när det är dit spikad.

Fortsättning följer...

3 kommentarer:

 1. Jag önskar att jag hade tid att ta mig till Visa mig någon vecka, men det får bli i ett annat liv då jag har mer tid :)

  SvaraRadera
 2. Ska bli roligt att följa din lilla "kurs" i att göra bollakuddar.
  Ha det!
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 3. Det är ju så kul med alla dessa textila tekniker som finns där ute, jag tänkte bara dela med mig av en som jag kan. Kanske det är någon som vill prova =)

  SvaraRadera